//
you're reading...
Arts

Time To Start Painting Again

1623307_10152196094227070_989879816_n

15 VJET PAQE, 6 VJET PAVARËSI

Në kujtim të atyre që sakrifikuan për këtë ditë (English version below)

Për ta vazhduar traditën e ngjyrosjes së monumentit NEWBORN për çdo 17 shkurt, sivjet, për hir të flijimit të popullit tonë gjatë luftës së vitit 1999, sakrificës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe ndihmës kolosale të Aleancës Veriatlantike (NATO), do të kremtohet viti jubilar i 15-të i paqes në Kosovë, me pamje të uniformave ushtarake të asaj kohe.

Çdo shkronjë do ti ketë larat e njërës prej ushtrive kryesore botërore të asaj periudhe, ose të uniformave me të cilat është identifikuar UÇK.

Simbolika e këtij viti i dedikohet më së shumti atyre që dhanë jetën, që NEWBORN të jetojë.

Qysh nesër do të fillojmë me përgatitjen e monumentit dhe gjatë ditëve në vijim do ta ngjyrosim sërish me ndihmën e qytetarëve, pa i krijuar asnjëherë shpenzime parasë së tatimpaguesit.

Prandaj, ju ftojmë që të paraqiteni te Besi (045 66 55 15 –https://www.facebook.com/besnik.bujupi) ose Flutura (045 66 55 11 –https://www.facebook.com/UtaIbrahimi), nëse dëshironi të merrni pjesë në ngjyrosjen e monumentit.

Poashtu, të gjithë ju që doni të ndihmoni në mënyra të tjera, mund ta bëni me mjete, meqë neve do të na nevojiten para, ngjyra, ushqim, reflektorë, ngrohëse, skele, brusha dhe pajisje tjera.

Ju lutemi ta përkrahni këtë iniciativë, e cila po shndërrohet në traditë, duke e shpërndarë këtë postim.

————————————————————————————

15 YEARS OF PEACE, 6 YEARS OF INDEPENDENCE

In remembrance of all of those who sacrificed for this day

The tradition of painting the NEWBORN monument differently every 17th of February continues this year, remembering the hardship of our nation during the war of 1999, the sacrifice made by the Kosova Liberation Army (KLA-UÇK) and the immense support of NATO Alliance, celebrating 15 years of peace in Kosova, by painting camouflage patterns of armies that fought during that period of time.

Each letter will be painted with the pattern of one of the main war contributors, as well as the uniforms KLA was identified with.

This year’s dedication goes to those who gave their lives, so NEWBORN could live.

We shall start the work as early as tomorrow, and we’ll be painting the monument in the next few days to come, once again with the help of the volunteers, away from the taxpayers’ money.

Therefore, we invite you to call Besi (045 66 55 15 –https://www.facebook.com/besnik.bujupi) or Flutura (045 66 55 11 –https://www.facebook.com/UtaIbrahimi) if you wish to help with the painting of the monument.

In addition, all of you who wish to contribute through other means, you can help us with cash, paint, food, floodlights, heaters, scaffolding, brushes and similar.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Archives

Archives

Blog Stats

  • 105,909 hits

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 409 other followers

Goodreads

Advertisements
%d bloggers like this: